Home » Blog » Instagram updates – reels

Instagram updates – reels

De laatste weken vliegen de Instagram updates ons om de oren! Vooral héél veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van reels. Tijd voor een kleine recap.

Het is geen geheim dat Instagram van alles probeert om te concurreren met TikTok. Er worden veel nieuwe updates uitgerold én veel tests gedaan. Zo werd er ook een tijdje getest met een versie waarbij berichten full screen werden weergegeven. Hier werd niet zo positief op gereageerd, dus dit is (voorlopig) weer van de baan. Daar ben ik heel blij mee want ik vond het totaal niet fijn. Gelukkig zijn veel van deze nieuwe Instagram updates wél fijn.      

De ‘Jouw beurt’ sticker voor reels

De ‘Jouw beurt’ sticker is nu ook beschikbaar voor reels! Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen in stories. De sticker met daarin een prompt als: ‘Welke serie ben jij aan het kijken?’. Iedereen die deze sticker voorbij ziet komen kan erop klikken en zijn of haar eigen story toevoegen. Via deze sticker kunnen vervolgens al deze stories worden bekeken. Dit is dus een leuke manier om meer mensen op jouw account te krijgen, want er komt een linkje naar jouw account op de sticker te staan. 🤩

Hoe dit werkt bij reels? Heel simpel! Begin met het maken van een reel. Neem video’s op of voeg ze toe via je filmrol. Gelukt? Klik op ‘volgende’ en selecteer de sticker (de vierkante smiley). Kies hier voor de ‘Jouw beurt’ sticker. Vul je eigen prompt in en voeg hem toe aan je reels. Easy peasy!

Een paar leuke ideeën:

– Wat is jouw favoriete plekje op de wereld?
– Welke outfit draag jij het liefst?
– Wat ga je vandaag eten?
– Wat heb je dit weekend gedaan?

Instagram naar Facebook crossposting

Plaats je een reel op Instagram? Vanaf nu is het ook mogelijk om deze op je Facebook profiel te plaatsen! Handig, want zo kun je nog meer mensen bereiken.

Facebook reels statistieken

Reel op Facebook geplaatst? Dankzij de nieuwe Facebook reels statistieken weet je hoe jouw reels het doen op Facebook. Hier kun je namelijk info bekijken zoals het bereik van de reels en hoe lang er gemiddeld en totaal naar jouw reel werd gekeken.  

Remix verbeteringen

Er zijn meer opties op het gebied van remixen! Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om reels te remixen met een foto. Er zijn ook nieuwe formats zoals een foto in foto plaatsen, een green screen en naast het remixen met een originele video, kun je nu ook je clip afspelen na de originele video. Ik zou zeggen: probeer het eens uit!

Alle videos worden reels

Vanaf nu worden álle videos die je op Instagram plaatst reels. Heb je in het verleden andere soort videos geplaatst? Dan vind je deze nu ook terug onder de reels tab. Nog maar één manier om videos te plaatsen dus. Ik vind het wel handig en lekker duidelijk.

Reels sjablonen

Binnen een paar minuten een leuke reel klaar hebben? Het kan met reels sjablonen! Eigenlijk een beetje een gevalletje: beter goed gejat dan slecht gedaan. Je kunt namelijk een reel van iemand anders als voorbeeld gebruiken. Hoe? Super simpel. Als je een leuke reel tegenkomt klik dan op ‘Sjabloon gebruiken’ óf ga naar het reels tabblad, klik op de camera rechtsbovenin en swipe onderin naar ‘sjablonen’. Hier zie je verschillende reels die gemaakt zijn door andere gebruikers. Deze kun je heel simpel als sjabloon gebruiken voor je eigen reels door de clips in de reels te vervangen met je eigen foto’s en video’s.

Dubbele camera

Je kunt bij reels nu gebruik maken van een dubbele camera functie. Als je deze functie gebruikt zie je het beeld van je camera in het scherm, met in de hoek een klein scherm waarin een opname van de selfie camera zichtbaar is. Zo kun je dingen filmen, mét jouw reactie erbij. Super leuk!  

Reels plannen

Er zijn geruchten dat het binnenkort mogelijk is om reels te plannen. Ik zou daar héél erg blij van worden en ik denk vele met mij. Zodra ik meer duidelijkheid over is zal ik het laten weten, dus houd mijn Instagram en blog in de gaten.

 Oh, en heb jij één van deze nieuwe updates nog niet? Don’t worry! Instagram rolt nieuwe updates altijd in fasen uit, dus je zult nog heel eventjes geduld moeten hebben.

Meer Instagram tips en tricks ontvangen? Volg mij!